پنجمین استارت آپ ویکند سلولهای بنیادی و پزشکی باز ساختی در زاهدان
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی، پنجمین رویداد استارتاپی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در روز چهارشنبه 3 اسفندماه 1401 آغاز گردید.
بهبود درمان های کارتی سل تراپی با افزودن مولکول آنکور
طبق گزارش تیم تحقیقاتی بیمارستان کودکان St. Jude افزودن یک موکلول آنکور به پروتئین کلیدی در تشخیص سرطان، در اثرگذاری درمان های کارتی سل تراپی تاثیر بسزایی دارد. این سلول های ایمنی همراه با پروتئین های آنکورشان صرف نظر از نوع سرطان و سلولها می توانند تاثیر قابل توجهی در سرکوب سرطان داشته باشند.
پنجمین مورد تایید شده ی درمان بیمار مبتلا به HIV
بیمار دوسلدورف جدیدترین بیماری است که از HIV رهایی یافته و هیچ نشانه ای از بازگشت بیماری وی وجود ندارد
پیشرفت درTherapy NK cell برای درمان تومورهای مغزی
علیرغم پیشرفتهایی که در شیوه های درمانی از جمله جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی دیده میشود، نتیجه درمان بسیاری از تومورهای مغزی در حالت عود، ناخوشایند می باشد. نزدیکی تومورهای مغزی به ساختارهای عصبی ظریف اغلب از برداشتن کامل توده با جراحی جلوگیری می کند.
سه راه پیشبرد CRISPR به منظور افزایش قابلیت پیش بینی مدل های تحقیقاتی حیوانی
CRISPR برای دستکاری ژنوم موجودات در انسان و حیوانات و سایر موجودات زنده استفاده شده است. هنگامی که نوبت به کشف و توسعه دارو می رسد، از CRISPR برای حذف یا اصلاح DNA در موش های تحقیقاتی برای مطالعه فنوتیپ های بیماری و توسعه درمان های جدید استفاده می شود.
بررسی چالشها و برنامهریزی در جهت بهرهمندی از منابع و صندوقهای حمایتی
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، سیصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای اجرایی ستاد با حضور دکتر حمیدیه دبیر ستاد، دکتر امیرخانی دبیر شورای راهبردی، دکتر ربانی مدیر بخش شبکه ملی مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی، دکتر معدنی مدیر توسعه مراکز ارائه خدمات سلولی، دکتر سلطانی نژاد مدیر فناوری، تجاری سازی و بازار و جمعی از مدیران و کارشناسان ستاد در تاریخ 1 اسفندماه 1401، در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید
اولین درمان با سلول T آلوژنیک تاییدیه گرفت
صنعت سلول و ژن درمانی در پایان سال 2022 به یک نقطه عطف مهم دست یافت و در این خصوص اولین درمان با سلول T آلوژنیک در جهان تاییدیه گرفت.
تقویت بازار جهانی گوشت مصنوعی توسط فناوری چاپ سه بعدی نوین
شرکت استیکهولدر فودز (Steakholder Foods) درحال توسعه قابلیتهای پیشرو در صنعت است که به عنوان ستون اصلی اکوسیستم گوشت مصنوعی (کشتشده در آزماشگاه) در حال رشد عمل میکند.
کشف ژن ضدپیری و بهبود دهنده عملکرد قلب
در جمعیتی صد ساله، ژن ضدپیری کشف شده است که می تواند سن بیولوژیکی قلب را تا 10 سال به عقب بیاندازد. این تحقیقات که توسط دانشمندان گروه قلب و عروق دانشگاه Bristol و گروه MultiMedica در ایتالیا منتشر شده است، کمک بالقوه ای برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی ارائه می دهد. دانشمندان بر این باورند که این ژن با محافظت از قلب در برابر بیماری های مرتبط با افزایش سن، مانند نارسایی قلبی به جوان نگه داشتن قلب کمک می کند.
سلول های بنیادی مدیریت رد پیوند ریه را تسهیل می کنند
انتقال سلول های بنیادی مزانشیمی باعث تثبیت و در برخی موارد، بهبود عملکرد ریه پیوندی در بیماران مبتلا به رد مزمن عضو شد.