بررسی پیش نویس راهنمای مطالعات پیش بالینی محصولات سلول و ژن
پنجمین نشست هماندیشی با حضور جمعی از متخصصین به منظور بررسی پیش نویس راهنمای مطالعات پیش بالینی محصولات سلول و ژن در تاریخ یکشنبه 16 تیرماه 1398، در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید.
شناسایی فاکتورهای دخیل در حفظ بنیادینگی سلول های بنیادی جنینی
تیمی از محققین در دانشگاه موناش برای اولین بار نشان داده اند که دو تنظیم کننده اپی ژنتیکی جدید(TAF5L و TAF6L) در حفظ خودنوزایی سلول های بنیادی جنینی نقش دارند.
اعطای امتیاز بنیاد ملی نخبگان به تمامی برگزیدگان مرحله نهایی المپیاد دانش آموزی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی
دکتر سالاریه معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان در گفتگو با خبرنگار ستاد در خصوص اعطای امتیاز به برگزیدگان نهایی المپیاد دانش آموزی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی خبر داد.
تدوین برنامه جامع شبکه ملی مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی گامی جهت توسعه مطالعات پیش بالینی کشور
ابتدای این جلسه دکتر حمیدیه با اشاره به سند ملی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم برنامه جامع و راهبردی برای مطالعات درون تنی در کشور تاکید کرد.
انتقال عصب؛ روشی برای ترمیم آسیب های عصبی
جراحان استرالیایی با انتقال عصب حرکت را به بازو و دست افراد فلج برگرداندند. این بیماران اکنون قادرند خود بدون کمک غذا بخورند، تایپ کنند یا قفل را با کلید بازکنند. در این تحقیق که در مجله لنست به چاپ رسیده، ۵۶ عصب در ۱۶ بیمار از جایی به جای دیگر منتقل و پیوند شده است
شناسایی مکانیزم ترمیم بافت عضلانی به کمک سلول های بنیادی
محققان یک مسیر پیام رسانی مولکولی را شناسایی کرده اند که شامل پروتئین های Stat3 و Fam3a است که تنظیم می کنند که یک سلول های بنیادی عضلانی خودنوزایی کند یا وارد روند تمایز شود.
ورود حوزه دندانپزشکی بالینی به دانش فناوری های سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی
جلسه ای با حضور دکتر حمیدیه دبیر ستاد و دکتر محمد بیات متخصص جراحی دهان فک و صورت، رئیس مرکز پیشرفته و مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از اساتید مورخ 12 تیرماه 98 در محل مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت برگزار گردید.
حذف ویروس HIV از ژنوم موشها به کمک CRISPR توسط محقق ایرانی مقیم امریکا
تیمی از دانشمندان به سرپرستی دکتر کامل خلیلی از دانشکده پزشکی Lewis Katz در دانشگاه تمپل برای این کار نخست موش های آزمایشگاهی را طوری دستکاری ژنتیکی کردند که شباهت های خاصی با انسان پیدا کنند و در ادامه بیش از سی درصد از موش های آلوده را کاملا از ویروس HIV پاک کردند.
فعالیت شوراهای استانی سلولهای بنیادی و بهره مندی از ظرفیت دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی موجب توسعه این حوزه در عرصه بالین می گردد
دکتر حمیدیه دبیر ستاد با دکتر آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بهشتی مورخ 12 تیرماه 98 دیدار و گفتگو کرد.