فعال سازی سلول درمانی CAR T برای درمان تومورهای جامد
سلول درمانی CAR-T در درمان کودکان و بزرگسالان مبتلا به لوسمی و لنفوم موفقیت آمیز بوده است. با این حال، سلول های CAR T به علت عدم تداوم و عملکرد کافی خود، موفقیت مشابهی در برابر تومورهای جامد نداشته اند.
گامهای فناورانه برای درمان بیماری تالاسمی
مهدی شمس آرا*
توسعه ژن درمانی جدید برای اختلالات خونی
پرسیژن بایوساینس و نوارتیپس در حال ایجاد و تجاری سازی یک ژن درمانی سفارشی به عنوان یک رویکرد درمانی بالقوه برای برخی از اختلالات خونی ارثی، از جمله تالاسمی بتا و بیماری سلول داسی شکل (SCD) هستند.
ویرایش ژنوم به کمک CRISPR
فناوری ویرایش ژن منجر به نوآوریهایی در علوم پزشکی، تکامل و کشاورزی شده است. تنها در یک دهه، CRISPR به یکی از مشهورترین اختراعات در بیولوژی مدرن تبدیل شده است.
پتانسیل بازسازی قوی سلولهای بنیادی مشتق شده از ادرار انسان
محققان مؤسسه پزشکی بازساختی Wake Forest (WFIRM) اولین کسانی بودند که تشخیص دادند سلولهای بنیادی در ادرار انسان دارای پتانسیل اثرات بافت احیا کننده هستند. یافتههای آنها دیدگاه جدیدی برای ارزیابی ظرفیت سلولهای بنیادی مشتق شده از ادرار انسانی با تلومراز مثبت ارائه میدهد.
بررسی راهکارهای حمایت از صادرات محصولات شرکتهای دانش بنیان حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در سیصد و بیست و هفتمین جلسه شورای اجرایی ستاد
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، سیصد و بیست و هفتمین جلسه شورای اجرایی ستاد با حضور دکتر امیرخانی دبیر شورای راهبردی ستاد، دکتر عارفیان مدیر بخش آموزش، پژوهش و توسعه منابع انسانی، دکتر ربانی مدیر بخش شبکه ملی مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی، دکتر معدنی مدیر توسعه مراکز ارائه خدمات سلولی، دکتر سلطانی نژاد مدیر فناوری، تجاری سازی و بازار و جمعی از مدیران و کارشناسان ستاد در تاریخ 20 تیرماه 1401، در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید.
ساخت پلتفرم سلول درمانی آلوژنیک با همکاری دو شرکت Cytiva و Bayer
دو شرکت Cytiva و Bayer قرارداد چندین سالهای را امضا کردند تا به طور مشترک اولین پلتفرم تولیدی برای درمانهای سلولی آلوژنیک را توسعه دهند. این همکاریها برای پیشبرد و تسریع درمانهای جدید و در نهایت کمک به بهبود زندگی بیماران، کلیدی است.
برگزاری چهل و ششمین جلسه کارگروه شرکت های دانش بنیان ستاد : ارائه 9 طرح فناورانه با محوریت پروژه های مرز دانش حوزه ناباروری و مهندسی بافت
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی، چهل و ششمین جلسه کارگروه شرکتهای دانش بنیان ستاد با حضور دکتر امیرخانی قائم مقام و دبیر شورای راهبردی ستاد، دکتر سلطانی نژاد مدیر فناوری، تجاری سازی و بازار و با حضور بیش از 20 نفر از نمایندگان شرکتها و مراکز تحقیقاتی فعال در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی و متخصصین علاقه مند به این حوزه در تاریخ 21 تیر ماه 1401 در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید. در این جلسه به منظور دریافت حمایت های مادی و معنوی از ستاد، فناوران از شرکت های مختلف 9 طرح فناورانه ارائه کردند
تزریق تک دوز ژن درمانی برای درما ن احتمالی مادام العمر HIV
یک مطالعه پیش بالینی جدید بر روی پستانداران، استفاده بالقوه یک داروی آزمایشی را به عنوان یک ژن درمانی ارزیابی می کند که می تواند از مصرف روزانه داروهای ضد ویروسی برای افراد مبتلا به HIV برای بقیه عمر جلوگیری کند.