طراحی و ساخت گیرنده آنتی ژن کایمریک آلوژنیک سلول T برای T-ALL عودکننده یا مقاوم با استفاده از ویرایش تک جفت باز
گروهی از محققان در بیمارستان کودکان فیلادلفیا (CHOP)، با همکاری Beam Therapeutics، یک سلول T بیان کننده گیرنده آنتی ژن کایمریک (CART) را با استفاده از ویرایش تک باز، به گونه ای طراحی و توسعه دادهاند که برخلاف روش های دیگر، ویرایش دقیق CART را با کاهش خطر پیامدهای ناخواسته و پیش بینی نشده محتمل ساخته است. این CART که با نام 7CAR8 شناخته میشود و اخیراً در مقالهای در ژورنال خون تشریح شده است، در چندین مدل پیش بالینی در برابر لوسمی حاد لنفوبلاستیک سلولهای T (T-ALL) بسیار فعال عمل کرده است. T-ALL عود کرده یا مقاوم اغلب به شیمی درمانی پاسخ نمی دهد و شانس درمان بسیار کمی برای آن وجود دارد. امید است در صورت تایید، 7CAR8 درمانی موثر و نجات دهنده برای این بیماران باشد.
الهام از کرم ابریشم جهت بازسازی تاندون های انسان با استفاده از پیوند سلول های بنیادی مزانشیمی
یکی از راههای درمان آسیبهای تاندون، پیوند سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSCs) در محل است. این سلولها که در مغز استخوان وجود دارند، نقش مهمی در بازسازی بافت ایفا می کنند. آنها را می توان با استفاده از "داربست هایی" که سلول های بنیادی مزانشیمی و فاکتورهای رشد را در محل آسیب قرار می دهد، به جایی که بافت جدید ایجاد می کنند پیوند زد.
شناسایی منبع پایدار سلولهای ایمنی مقاوم به ویروس نقص ایمنی توسط پژوهشگران
مهندسی ژنتیک میتواند سلولهای ایمنی را در برابر عفونت با ویروس نقص ایمنی انسان یا میمون به ترتیب HIV و SIV مقاوم کند. اخیراً درمان با سلولهای ایمنی مقاوم به HIV نتایج امیدوارکنندهای را در بیماران به همراه داشته است.
احتمال سرکوب عوارض جانبی داروهای سرطان توسط درمان با سلولهای بنیادی مزانشیمی
در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه اوزاکا ژاپن تأکید کردند که سلولهای بنیادی مزانشیمی میتوانند دیابت نوع 1 ناشی از داروهای سرطان را سرکوب کنند. آنها در آخرین مطالعه خود کشف کردهاند که درمان با سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSC) ممکن است از چنین عوارض جانبی محافظت کند.
ششمین جلسه کارگروه مطالعات پیشبالینی و کارآزمایی بالینی ستاد برگزار شد
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، ششمین جلسه کارگروه مطالعات پیش بالینی و کارآزمایی بالینی ستاد روز یکشنبه مورخ 1 خرداد ماه 1401 در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور مجریان و داوران متخصص برگزار گردید.
مکانیسم جدید ترمیم DNA ، نوید درمان دقیق سرطان را می دهد
دانشمندان دانشگاه بیرمنگام و موسسه فرانسیس کریک روش جدیدی را کشف کرده اند که در آن سلول های سرطانی شکستگی های دو رشته ای در DNA را ترمیم می کنند.
درمان هدفمند با سلول های بنیادی مهندسی شده برای گلیوبلاستوما به بقای طولانی مدت موش ها منجر شد
گلیوبلاستوماها (GBMs) تومورهای بسیار تهاجمی مغز و نخاع هستند که درمان آنها چالش برانگیز است زیرا بسیاری از داروهای سرطانی نمی توانند از سد خونی مغزی عبور کنند.
برگزاری کارگاه طراحی مطالعات پیش بالینی و ایجاد مدل های ایسمکیک قلبی به منظور استفاده در مهندسی بافت قلب و سنجش مولکولی
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی، امروزه نقش علوم و فناوریهای مرتبط با حیوانات آزمایشگاهی در جهت توسعه علوم همگرا و نوین به خصوص سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی مورد تاکید قرار گرفته است.
رویکرد جدید سلول درمانی برای بازسازی بافت قلبی پس از حمله قلبی
محققان مؤسسه Karolinska یک رویکرد درمانی بینظیر با قابلیت بازگرداندن عملکرد قلب پس از حمله قلبی شناسایی کردهاند. یافتههای جدید به سلولهای پیشساز بطن انسانی (HVP) برای بهبود بافت جدید قلب و کاهش زخم پس از آسیب تکیه دارد