بهبودی طولانی مدت پنج بیمار لوپوس پس از دریافت ایمونوتراپی
دانشمندان آلمانی گزارش داده اند که پنج بیمار تحت درمان آزمایشی برای لوپوس، همگی تا 17 ماه بهبود را تجربه کرده اند. پیشرفت امیدوارکننده در استفاده از ایمونوتراپی سلول T CAR حاصل شد که یک درمان نوظهور برای بیماری هایی مانند سرطان است.
آیین دانشبنیان| تبادل داراییهای دانشی با اجرای طرح یارانه مالکیت فکری تضمین و ایمن میشود
تقویت مالکیت فکری در دانشگاهها و پوشش مبادله دارایی های فکری یکی از اصولی است که تبادلات دانشی را در کشور افزایش می دهد و تضمین می کند.
شرکت Bluebird تاییدیه FDA برای ژن درمانی اختلال نادر مغزی را دریافت کرد
سازمان غذا و دارو روز جمعه تایید سریعی را برای یک ژن درمانی شخصی برای یک بیماری مغزی فوق نادر در دوران کودکی به نام آدرنولوکودیستروفی مغزی یا CALD صادر کرد.
تبدیل مستقیم سلول های بنیادی مزانشیمی بند ناف انسان به سلول های اپیتلیال رنگدانه شبکیه به منظور درمان دژنراسیون (تحلیل رفتگی)شبکیه
دژنراسیون ماکولار وابسته به سن (AMD) یکی از علل اصلی اختلال بینایی در سراسر جهان است. این بیماری از طریق صدمه به عملکرد بینایی ناشی از آپوپتوز و از دست رفتن عملکرد سلولهای اپیتلیال رنگدانه شبکیه (RPE) و سلولهای گیرنده نور شبکیه مشخص میشود .
اولین جنین مصنوعی جهان: چرایی اهمیت این دستاورد
در پژوهشی که به عنوان اولین دستاورد جهان گزارش شده است، زیست شناسان مدل های جنین موشی را بدون نیاز به تخمک بارور شده، جنین یا حتی موش در آزمایشگاه رشد داده اند - تنها با استفاده از سلول های بنیادی و انکوباتور مخصوص.
آیین دانشبنیان| وظایف محوله به دستگاههای اجرایی در قانون جهش تولید دانشبنیان رصد و پایش میشود
در قانون جهش تولید دانشبنیان و آییننامههای آن دستگاههای مرتبط زیادی مخاطب قرار گرفتهاند تا در رفع چالشها و توسعه شرکتهای دانشبنیان و خلاق یکسری اقدامات انجام دهند، اجرایی شدن درست این قانون درگرو همکاری همه دستگاههای مرتبط است.
بررسی پیشرفت های اخیر شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خونساز
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی، جلسهای در تاریخ 1401/06/22 در خصوص اخرین وضعیت شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خونساز در محل ستاد برگزار شد. این جلسه با حضور دکتر علیرضایی رئیس مرکز مدیریت پیوند معاونت درمان وزارت بهداشت و دکتر حفیظی قائم مقام ایشان به همراه دکتر فارسی نژاد رئیس اداره طب سلولی و ناباروری وزارت بهداشت و دکتر حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی بر گزار شد.
اثرگذاری تجویز گلوفیتاماب به دنبال درمان CAR T در بیماران مبتلا به MCL عود شده
لنفوم سلول منتل (MCL) نوع نادری از لنفوم غیر هوچکین سلول B (NHL) است که عمدتاً جنس مرد را درگیر می کند. با اینکه بهبودی کامل پس از درمان خط اول مکررا رخ می دهد، اما با این وجود اکثر بیماران در نهایت با یک دوره بیماری عمدتا تهاجمی تر عود می کنند.
ارائه گزارشی از تهیه کتابچه محصولات شرکتهای حوزه سلولهای بنیادی در سیصد و سی و چهارمین جلسه شورای اجرایی ستاد
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، سیصد و سی و چهارمین جلسه شورای اجرایی ستاد با حضور دکتر حمیدیه دبیر ستاد، دکتر امیرخانی دبیر شورای راهبردی، دکتر عارفیان مدیر بخش آموزش، پژوهش و توسعه منابع انسانی، دکتر معدنی مدیر توسعه مراکز ارائه خدمات سلولی، دکتر ربانی مدیر بخش شبکه ملی مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی، دکتر بقایی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سلطانی نژاد مدیر فناوری، تجاری سازی و بازار و جمعی از مدیران و کارشناسان ستاد در تاریخ 21 شهریورماه 1401، در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید.
ژن درمانی نسل جدید MRBL ، اینبار برای جوانسازی مولکولی پوست
پوست بزرگترین عضو بدن است و وظایف حیاتی متعددی از جمله عملکردهای سد محافظتی در برابر از دست دادن رطوبت و آسیب های مکانیکی، اشعه ماوراء بنفش و سایر آسیب ها، عملکردهای دفاعی ایمنی و همچنین عملکردهای حسی را انجام می دهد.