استفاده از نوعی مدل موشی حاوی سلول های میکروگلیا انسانی
محققان دانشگاه کالیفرنیا ایرواین یک مدل موش تراریخته جدید با سلولهای ایمنی مغز انسان توسعه دادهاند. این پیشرفت جدید این امکان را به دانشمندان میدهد تا ببینند که چگونه سلولهای مغزی انسان به پروتئینهای سمی مختلف عامل آلزایمر واکنش نشان میدهند و درک ما را در مورد پیشرفت این بیماری عصبی بیشتر میکنند.
نقش ژنتیک در میزان بروز درد در بیماران
دردهای مزمن بیش از 100 میلیون نفر را در ایالات متحده رنج می دهد. حال پزشکان دریافته اند که برخی از افراد در مقایسه با سایرین به درد مقاوم تر هستند. با این حال دلیل این تفاوت در مقاومت در برابر درد به خوبی درک نشده است
«ستادهای توسعه فناوری» رتبه علمی ایران را بهبود بخشیدند
ستادهای تشکیل شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجربهای جدید در حکمرانی و سیاست گذاری محسوب می شوند. این ستادها توانسته اند به دور از آسیبهای مانند درگیر شدن در بروکراسی دولتی، در عین انجام ماموریتهای علمی، چابکی و توان عملیاتی خود را حفظ کنند.
کشف هدایتگر ژنتیکی سلولهای بنیادی مغز
مغز ما شامل 85 میلیارد سلول عصبی و به همان تعداد سلولهای گلیال است که در تماس نزدیک باهم کار میکنند تا عملکرد مناسب خود را تضمین کنند. همه این سلولها از سلولهای بنیادی مغز سرچشمه میگیرند. اما چه چیزی تصمیم میگیرد که چه زمانی و چه تعداد از آنها به سلولهای نورونی یا گلیال تبدیل شوند؟
ساخت اجزای قلب انسانی به کمک چاپگرهای زیستی سه بعدی
چاپ زیستی ۳بعدی بافتهای انسانی فناوری نوظهوری است که برخی از غیرممکنها را ممکن میکند. این فناوری در مراحل اولیه خود است ولی ممکن است روزی فرا رسد که بتوان تمام اندامهای بدن را با چاپ سهبعدی تولید کرد .دانشمندان توانستند به مرحله دستیابی به این فناوری نزدیک شوند.
بازدید دبیر ستاد از شرکت تحقیقاتی مهندسی توفیق دارو
بازدیدی توسط دکتر حمیدیه دبیر ستاد و دکتر امیرخانی دبیر شورای راهبردی ستاد در تاریخ 25 دیماه 98 از شرکت تحقیقاتی مهندسی توفیق دارو صورت گرفت و ظرفیت های این شرکت در حوزه ی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به ایشان معرفی گردید.
ساخت نوعی سلول مصنوعی با رفتاری مشابه با نمونه واقعی
محققان یک نوع از سلولهای مصنوعی را ساختهاند که دقیقا مانند سلولهای واقعی میتوانند به نیروهای شیمیایی خارجی پاسخ دهند. این ابداع هیجان انگیز میتواند ما را به استفاده از ساختارهای بیولوژیکی مصنوعی در شرایط دنیای واقعی مانند تحویل داروها به صورت هدفمند یا تمیز کردن آلودگیها نزدیک کند.
برگزاری جلسه با رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان
جلسهی با حضور دکتر مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان، دکتر محسنی مدیر و امینی کارشناس بخش دانش آموزی ستاد سلولهای بنیادی در مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در تاریخ 25 دیماه سال 1398 برگزار گردید.