استفاده از فناوری CRISPR برای کاهش علائم دیستروفی عضلانی در مدل های حیوانی
دیستروفی عضلانی یک بیماری ارثی است که در آن توده عضلانی تحلیل می رود و این امر منجر به ضعف و در نهایت ناتوانی می شود. مطالعات نشان داده است که این بیماری بدلیل موتاسیون در ژنی به نام Lama2 اتفاق می افتد. این موتاسیون مانع از تولید پروتئین های خاصی(بویژه laminin-α2) می شود که برای تکوین عضلانی حیاتی است.
استفاده از اگزوزوم برای درمان بیماری های پوستی
اگزوزوم ها می توانند DNA، RNA و یا پروتئین های مختلف را از سلولی به سلول دیگر منتقل کنند و عملکرد سلول گیرنده را تحت تاثیر قرار دهند.
نقش ثبت پتنت در توسعه صادرات دانشبنیانها
زمانی که یک محصول دانشبنیان را خریداری میکنید، بخش عمدهای از هزینه را صرف دانش و فناوری به کار رفته در آن محصول میکنید. در اینجا اهمیت بحث مالکیت فکری به خصوص برای شرکتهای نوپا مشخص میشود. زیرا حقوق مالکیت فکری حمایت از این بخش دانش و فناوری را بر عهده دارد.
استفاده از فناوری CRISPR در درمان دیستروفی عضلانی
محققان در مطالعه ای جانوری نشان داده اند که استفاده از تکنیک ویرایش ژنومی CRISPR می تواند ابزاری برای تصحیح طولانی مدت موتاسیون های ژنتیکی مسئول دیستروفی عضلانی دوشن باشد.
روشی جدید برای هدایت سلول های ایمنی به سمت از بین بردن تومور
محققان نشان داده اند که می توان از قدرت iNKT برای حمله به سلول های توموری و درمان سرطان استفاده کرد. در این روش جدید، محققین رشد انواع متعدد تومورهای انسانی که به نمونه حیوانی پیوند شده بودند را سرکوب کردند.
تسریع علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در قم
جلسه ی با حضور دکتر حمیدیه دبیر ستاد، دکتر شریفی پور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر رجب زاده معاون فناوری، تجاری سازی و بازار ستاد و جمعی از مسئولان دانشگاه، اعضای هیئت علمی و دانشجویان فعال در عرصه سلول های بنیادی و داروسازی در پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار گردید.
دهمین جلسه شورای راهبردی شبکه ملی مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی برگزار شد
دهمین جلسه شورای راهبردی شبکه ملی مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی با حضور دکتر ربانی دبیر شبکه و اعضای شورای راهبردی در تاریخ 23 آذر ماه سال 1398، در محل پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار شد..