سلول های بنیادی، امیدی برای رفع مشکلات بیماری های روده

برخی از کودکان زودرس با مجرای معدی روده ای تکوین نیافته متولد می شوند و می توانند به بیماری هایی شبیه انتروکولیت نکروزه کننده مبتلا شوند که روده را مورد حمله قرار می دهد. در موارد شدید، برداشتن بخش های تحت تاثیر قرار گرفته انجام می گیرد و این می تواند عواقب شدیدی به همراه داشته باشد.

برخی از کودکان زودرس با مجرای معدی روده ای تکوین نیافته متولد می شوند و می توانند به بیماری هایی شبیه انتروکولیت نکروزه کننده مبتلا شوند که روده را مورد حمله قرار می دهد. در موارد شدید، برداشتن بخش های تحت تاثیر قرار گرفته انجام می گیرد و این می تواند عواقب شدیدی به همراه داشته باشد. بخش عمده آب و مواد غذایی در روده کوچک بازجذب می شوند و اگر بیماران به اندازه کافی بافت سالم روده ای نداشته باشند دچار مشکلات شدیدی مانند سوء تغذیه یا اسهال می شوند و این عارضه را سندرم روده کوتاه می نامند.

برای حل این مشکل محققان سعی کردند که از بافت روده ای جدید رشد یافته از سلول های بنیادی استفاده کنند. آن ها از دو روش عمده استفاده کردند که به موجب آن ها می توان کودکان مبتلا به مشکلات روده ای را به کمک سلول های بنیادی درمان کرد. سلول های بنیادی می توانند از روده خود بیماران گرفته شوند یا این که از منبعی از سلول های بنیادی استفاده شده و این سلول ها برای تبدیل شدن به بافت روده ای مهندسی شوند. هر دو مسیر مزیت های مجزایی برای بیماران دارند و نوع تیمار بسته به شرایطی دارد که کودک با آن مواجه است. تحقیق در این زمینه می تواند امید به درمان را برای بسیاری از کودکان مبتلا به مشکلات روده ای زنده نگه دارد و در آینده بسیاری از مشکلات مربوط به آن را قابل حل کند.

Reference:https://www.cell.com/cell-stem-cell/fulltext/S1934-5909(19)30167-5?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS1934590919301675%3Fshowall%3Dtrue

 

کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/ZJo2