تبدیل مستقیم سلول های پوستی به سلول های گیرنده ی نوری

محققان روشی نوین به منظور تبدیل مستقیم سلول های پوستی به سلول های گیرنده ی نوری بینایی کشف کردند.



محققان روشی نوین به منظور تبدیل مستقیم سلول های پوستی به سلول های گیرنده ی نوری بینایی کشف کردند.

این سلول های گیرنده های نوری ساخته شده در آزمایشگاه، پس از پیوند زدن به چشمان موش های نابینا، آنان را قادر به تشخیص نور کردند. 

یافته های حاصل از این پژوهش که توسط موسسه ملی چشم امریکا( the National Eye Institute (NEI) ) انجام شده است در تاریخ 15 اپریل 2020 در Nature  به چاپ رسیده است. 

محققان این پژوهش تا کنون توانسته اند سلول های بنیادی پوستی و یا خونی را به سلول های گیرنده ی نوری تبدیل و سپس آن ها را به قسمت عقب چشم پیوند زده و جایگزین سلول های گیرنده ی نوری مرده در نمونه های حیوانی آزمایشگاهی کنند.

در این پژوهش جدید، پژوهشگران این پژوهش نشان داده اند که بدون استفاده از سلول هایی بنیادی و فقط با برنامه ریزی مستقیم سلول های پوستی برای تبدیل به سلول های گیرنده نوری امری ممکن است.

محققان در دهه ی گذشته سلول های IPS را با علاقه ای شدید مورد مطالعه قرار داده اند، چرا که سلول های IPS در آزمایشگاه علاوه بر بافت جنینی از سلول های بزرگسالی نیز توسعه می یابند و می توانند جایگزین هر سلول یا بافتی بشوند. اما پروتوکل برنامه ریزی این سلول ها به منظور آماده شدن برای پیوند بافت و یا سلول ها به 6 ماه زمان نیاز دارد در صورتی که طی پژوهش مذکور، برنامه ریزی مستقیم سلول های پوستی به منظور تبدیل به گیرنده های نوری دارای عملکرد و آماده ی پیوند فقط  10 روز زمان نیاز دارد.

Sai Chavala، پزشک سرپرست این تیم پژوهشی و رییس Center for Retina Innovation می گوید: ما با استفاده از این تکنیک بدون استفاده از واسطه ای به نام سلول های بنیادی، به طور مستقیم سلول های پوستی را به سلول های گیرنده ی نوری چشم تبدیل می کنیم.

پژهش های بیشتری نیز برای بهینه سازی این پروتوکل به منظورافزایش تعداد سلول های گیرنده ی نوری دارای عملکرد قطعی مورد نیاز است.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZPM3