پیوند ماهیچه قلبی ساخته شده در آزمایشگاه

محققان دانشگاه اساکا به‌ جای جایگزین کردن کامل ماهیچه قلب یا عضوی جدید، سلول‌های ماهیچه قلب را بر روی صفحات تجزیه‌پذیر قرار داده و وارد قسمت‌های آسیب دیده قلب می‌کنند.

محققان دانشگاه اساکا به‌ جای جایگزین کردن کامل ماهیچه قلب یا عضوی جدید، سلول‌های ماهیچه قلب را بر روی صفحات تجزیه‌پذیر قرار داده و وارد قسمت‌های آسیب دیده قلب می‌کنند. اگر این روش، عملکرد موردنظر را داشته باشد بیماران قلبی دیگر نیازی به جراحی‌های پیوند قلب ندارند.

پژوهشگران ژاپنی برای رشد سلول‌های ماهیچه‌ای از سلول‌های بنیادی (ips) که از پوست و یا خون فرد بالغ گرفته شده را به مرحله جنینی برمی‌گردانند تا به سایر سلول‌های بدن تبدیل شوند. فردی که برای اولین بار این روش جدید روی آن اجرا شد از بیماری "ischemic cardiomyopathy" رنج می‌برد. در این بیماری ماهیچه‌های قلب به دلیل نرسیدن خون کافی، توانایی پمپاژ مناسب خون در بدن را ندارند. محققان امیدوارند این فرد با ترمیم عروق خونی شرایط جسمانی بهتری پیدا کند.

محققان قصد دارند این بیمار را تا سال آینده کاملا زیرنظر داشته باشند و تا سه سال نیز این روش را برای ۹ نفر دیگر که از این بیماری "ischemic cardiomyopathy" رنج می‌برند اجرا کنند. یکی از اعضای تیم پژوهشگران دانشگاه اساکا ژاپن به نام یوشیکی ساوا در نشست مطبوعاتی گفت: امیدواریم ابن پیوند ماهیچه قلب بتواند جان تعداد زیادی از مردم جهان که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند نجات دهد.

 

Reference:https://www.sciencealert.com/researchers-transplant-lab-grown-heart-muscles-for-the-first-time

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/ZB33