نقش ژنتیک در میزان بروز درد در بیماران

دردهای مزمن بیش از 100 میلیون نفر را در ایالات متحده رنج می دهد. حال پزشکان دریافته اند که برخی از افراد در مقایسه با سایرین به درد مقاوم تر هستند. با این حال دلیل این تفاوت در مقاومت در برابر درد به خوبی درک نشده است

 دردهای مزمن بیش از 100 میلیون نفر را در ایالات متحده رنج می دهد. حال پزشکان دریافته اند که برخی از افراد در مقایسه با سایرین به درد مقاوم تر هستند. با این حال دلیل این تفاوت در مقاومت در برابر درد به خوبی درک نشده است. محققین دانشگاه Yale در مطالعه ای روی بیماران مبتلا به اریتروملاژیا دریافتند که در آن ها موتاسیون در ژن Nav1.7منجر به این می شود که سیستم حس کننده درد دچار مشکل شود و فرد دچار درد طاقت فرسایی شود. بررسی یک مادر و پسر با  موتاسیون عامل درد یکسان نشان داد که این دو فرد میزان متفاوتی از درد را تجربه می کنند. به منظور بررسی این فرایند، محققین نورون های حسی را از سلول های iPS مشتق از بیماران تولید کردند و سپس تهییج پذیری آن ها را با هم مقایسه کردند. نتایح نشان داد که تهییج پذیری نورونی در مادر در مقایسه با پسر به میزان قابل توجهی کمتر بود و به همین دلیل پسر درد قابل توجهی را تحمل می کرد. ارزیابی ها با استفاده از توالی یابی کل ژنوم و هم چنین مدل های کامپیوتری مربوط به این نورون ها نشان داد که در مادر تنوع موجود در ژن کانال پتاسیمKCNQ2 دلیل مقاومت به درد است.

این مطالعه برای اولین بار نشان می دهد که می توان درد را در ظروف آزمایشگاهی نیز مورد مطالعه قرار داد و نشان دهنده نقش ژن ها در میزان بروز درد می باشد.

Reference:http://www.jneurosci.org/content/39/3/382

 

کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/Z643