تومور مجازی پیشرفتی جدید در مطالعه سرطان

دانشمندان دانشگاه Cambridge انگلستان یک نمونه‌ سه‌بعدی تومور سرطان را با امکان بررسی آن با تکنولوژی واقعیت مجازی (VR) ساخته‌اند که راه جدیدی را برای مطالعه این بیماری امکان‌پذیر می‌کند.

دانشمندان دانشگاه Cambridge انگلستان یک نمونه‌ سه‌بعدی تومور سرطان را با امکان بررسی آن با تکنولوژی واقعیت مجازی (VR) ساخته‌اند که راه جدیدی را برای مطالعه این بیماری امکان‌پذیر می‌کند. در نسخه VR این تومور که از یک بیمار سرطان نمونه‌برداری شده است، هر یک از سلول‌های سرطانی را می‌توان به دقت از زوایای مختلف دید و آن را با جزئیات مطالعه کرد. پژوهشگران می‌گویند که این کار باعث بیشتر شدن درک و دریافت ما از سرطان می‌شود و در جستجوی راه‌‌های جدید درمان سرطان کمک می‌کند. این پروژه بخشی از یک طرح پژوهشی بین‌المللی است.

این نمونه چطور ساخته شد؟

پژوهشگران کار آن را با یک قطعه مکعبی یک میلی‌متری از بیوپسی بافت سرطان پستان که حدود ۱۰۰ هزار سلول داشت، شروع کردند. تکه‌های نازکتری از آن بریده شد و پس از اسکن با نشانگرها رنگ‌آمیزی شدند تا ساخت مولکولی و خصوصیات DNA آنان مشخص شود. تومور با استفاده از واقعیت مجازی بازسازی شد. این تومور سه‌بعدی را می‌شود از طریق آزمایشگاه مجازی مورد مطالعه و بررسی قرار داد .سیستم VR امکان بررسی تومور توسط کاربران مختلف از سراسر جهان را هم مهیا کرده است.

Greg Hannon ، رئیس انستیتوی تحقیقاتی سرطان بریتانیا در Cambridge می گوید:"هیچ کسی قبلا در این حد ساختمان یک تومور را با این میزان جزئیات بررسی نکرده بود؛ این راه جدیدی برای مطالعه سرطان است."

با آن که بافت‌های نمونه‌برداری‌شده از انسان به اندازه یک سر سوزن بودند، در آزمایشگاه مجازی آن‌ها را می‌شد به اندازه چندین متر بزرگ‌تر کرد. دستگاه VR حتی به ما اجازه می‌داد تا برای بررسی دقیق تومور در داخل سلول‌ها به گونه مجازی وارد شویم. همین که Hannon نمونه مجازی سرطان را به یک طرف چرخاند، گروهی از سلول‌ها را نشان داد که از گروه اصلی دورتر می‌شدند. او گفت:"در اینجا بعضی از سلول‌های تومور را می‌بینید که از مجرا فرار کرده‌اند." این ممکن است همان بخشی باشد که سرطان از آن نقطه به بافت‌های اطراف آن سرایت می‌کند و خیلی خطرناک می‌شود. بررسی تومور به شکل سه‌بعدی به ما امکان مجسم کردن این لحظه را فراهم می‌کند."

درک این که سلول‌های سرطانی چگونه با یکدیگر و با بافت‌های سالم ارتباط برقرار می‌کنند، بسیار مهم است. اگر بخواهیم به دنبال راه‌های جدید درمان باشیم، بررسی تومورها با این سیستم جدید از بررسی نسخه‌های معمول دو بعدی‌ آن به مراتب کارامدتر است."

 

Reference: https://www.bbc.com/news/health-46527235

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/ZxFi