استفاده از تکنیک CRISPR و بارکدگذاری ژنتیکی برای مطالعه ژنوم سیستم ایمنی

در طول مدتی که برای اولین بار توالی ژنوم انسان در سال 2000 شناسایی گردید حدود 20000 ژن کد کننده ی پروتئین کشف گردید که دانشمندان نتوانستند عملکرد مشخصی را برای آن ها در نظر بگیرند.

در طول مدتی که برای اولین بار توالی ژنوم انسان در سال 2000 شناسایی گردید حدود 20000 ژن کد کننده ی پروتئین کشف گردید که دانشمندان نتوانستند عملکرد مشخصی را برای آن ها در نظر بگیرند. با داشتن این اطلاعات درک محققان از چگونگی عملکرد ژنوم انسان و پیش بینی ابتلا و یا درمان این بیماری ها افزایش یافت. محققان در سال های 2012 و 2013 با استفاده از یک رویکرد جدید و قوی برای ویرایش ژن به نام CRISPR توانستند ماهیت بسیاری از این ژن ها را بیابند. تکنولوژی جدیدی که بوسیله ی محققین در این مطالعه استفاده گردید توانست به آنالیز ژنومی دقیق تر کمک نماید. آن ها از ابزارهای جدیدی برای شناسایی هزاران ژن با استفاده از تکنیک CRISPR استفاده نموده اند. برای این کار از پروتئین ساختگی به نام اپی توپ استفاده نموده اند. با استفاده از این روش می توان اطلاعات اولیه و سطحی ای را در اختیار محققان قرار داد اما محققان راهی را یافتند تا بتوانند خصوصیات ژنومی را بهتر بررسی نمایند. در این مطالعه محققان از تکنولوژی بارکدگذاری ژنتیکی برای مطالعه ی ژنوم سیستم ایمنی برای محافظت از ابتلا به سرطان استفاده نموده اند. آن ها از تکنیک CRISPR برای بررسی حذف های صورت گرفته در ژنوم بیماران استفاده نموده و درادامه از همراهی این تکنیک با تکنیک بارکدگذاری استفاده نموده اند. سپس با این روش کتابخانه ی ژنی Pro-Code/CRISPR برای سرطان سینه بدست آمده و سلول های T به مبارزه با سلول های توموری  پرداختند. این سلول های کشنده مهندسی شده بسیاری از سلول های سرطانی را از بین می برند. تکنیک بارکدگذاری ژنتیکی به یافتن مکان های خالی جهت ویرایش و ترمیم می پردازد. علاوه براین مطالعات نشان داده اند تنظیم منفی چک پوینتی به نام PD-L1 هدف اصلی ایمنی درمانی در سرطان ها می باشد..

References:https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(18)31234-0?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS0092867418312340%3Fshowall%3Dtrue

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/ZN41