تلاش محققان برای تولید بافت های انسانی در فضا

محققان اخیرا 250 لوله آزمایش حاوی سلول های بنیادی بالغ را به ایستگاه فضایی X CRS-20 فرستادند. قرار است این سلول های بنیادی در شرایط فضایی و در یک بازه زمانی برای تمایز به استخوان، غضروف و سایر بافت های بدن مورد مطالعه قرار گیرند.

 

محققان اخیرا 250 لوله آزمایش حاوی سلول های بنیادی بالغ را به ایستگاه فضایی X CRS-20 فرستادند. قرار است این سلول های بنیادی در شرایط فضایی و در یک بازه زمانی برای تمایز به استخوان، غضروف و سایر بافت های بدن مورد مطالعه قرار گیرند. به عقیده محققین کشت سلول ها در شرایط بی وزنی می تواند منجر به تولید بهتر بافت شود و این امر برای پزشکی بازساختی، پزشکی پیوند و پزشکی شخصی سودمند خواهد بود و جایگزینی برای مطالعات جانوری نیز خواهد بود.

به عقیده محققین نیروهای فیزیکی مانند جاذبه روی تمایز سلول های بنیادی تاثیر گذار هستند و تشکیل و بازسازی بافتی را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. محققین بر این باورند که به دلیل جاذبه کم موجود در فضا، سلول ها می توانند به صورت خودبخود به صورت بافت های سه بعدی سازماندهی شوند و برای این امر نیاز به هیچ گونه ماتریکس اضافی یا سایر ساختارهای کمکی ندارند. این آزمایشات در یک مینی آزمایشگاه متحرک صورت خواهد گرفت. در صورت موفقیت آمیز بودن این پروژه، محققین امیدوار بتوانند هم بافت هایی را در این شرایط و در مقیاس انبوه تولید کنند و هم این که مجموعه های آزمایشگاهی با شرایط فضایی را در سطح زمین دایر کنند و از پتانسیل فرایند بی وزنی برای تولید بافت هایی که با کمبود اهدا کننده در مورد آن ها مواجه هستیم، استفاده کنند.

Reference:https://medicalxpress.com/news/2020-03-human-tissue-space.html

 

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZEkp