اولین سمپوزیوم ژن درمانی بیماری های نقص ایمنی اولیه برگزار گردید
" اولین سمپوزیوم ژن درمانی بیماری های نقص ایمنی اولیه" در روز پنجشنبه 8 مهرماه سال 95 در محل سالن شورای مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی، " اولین سمپوزیوم ژن درمانی بیماری های نقص ایمنی اولیه" در روز پنجشنبه 8 مهرماه سال 95 در محل سالن شورای مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی برگزار گردید.
در این سمپوزیوم که به همت دکتر مصطفی معین و دکتر زهرا پورپاک برگزار شد، درباره موضوعاتی چون کلیات بیماری های نقص ایمنی اولیه، تکنیک های انتقال و ویرایش ژن، قوانین علمی و اخلاقی ژن درمانی و پیشرفت های اخیر در حوزه ژن درمانی نقص ایمنی در دنیا، بحث و تبادل نظر گردید.
در بخشی از این سمپوزیوم دکتر حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی، گزارشی بالینی از نتایج پیشرفت های روش های متخلف ژن درمانی در درمان بیماری های نقص ایمنی اولیه ارائه نمود. ایشان در ابتدا با اشاره به گذشت یازده سال از افتتاح بخش پیوند سلول های بنیادی خون ساز کودکان در ایران، از درمان بیش از 1300 کودک مبتلا به انواع بیماری ژنتیکی خبر داد و متذکر شد که این خبر نوید آینده ای خوب در زمینه درمان بیماری های کودکان در سطح کشور را می دهد.
در ادامه دکتر حمیدیه به اهمیت توجه به تغییر مطالبات جامعه در هر زمینه ای بخصوص پزشکی و درمان، در هر دهه تاکید ورزید و گفت: می بایست هر چه سریع تر برنامه ای مدون توسط متخصصین و اساتید این زمینه تهیه گردد.
ایشان در بخش دوم سخنرانی خود، به اهمیت کاربرد علوم سلولی و مولکولی در پزشکی پرداخت و با اشاره به افت و خیزهای ژن درمان در طول تاریخ به ثبات این علم در بین درمان های روتین امروزی اشاره نمود. حمیدیه همچنین با ارائه لیستی از شرکت هایی که حتی علی رغم عدم ارتباط محصولاتشان به علوم سلولی به این زمینه علاقه مندی خاصی نشان می دهند به نیاز کشور جهت قدم گذاشتن در این زمینه و افزایش هر چه بیشتر ارتباط دانشگاه و صنعت تاکید ورزید.
ارسال به دوستان