به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، سمپوزیوم یک روزه پزشکی شخصی به همت انجمن علمی دانشجویی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهراس ، با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و مرکز تحقیقات پزشکی شخصی در تاریخ 18 مرداد ماه 97 در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه الزهرا س برگزار شد.
این رویداد علمی با رویکرد " آشنایی با علم نوین پزشکی فرد محور " با حضور دکتر امیرعلی حمیدیه، دبیرستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، دکتر محمدعلی صارمی;رئیس مرکز تحقیقات پزشکی شخصی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، دکتر مسعود هوشمند; هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، دکتر رضا نکوئیان; عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حضور دکتر ندا گلیجانی مقدم، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهراس و همچنین حدود 200نفر ازفعالان و علاقه مندان به این حوزه برگزار گردید.
محورهای این سمپوزیوم شامل پزشکی شخصی، آینده پزشکی، روشهای تشخیصی در پزشکی شخصی، سرطان و پزشکی شخصی، نقش فارماکو ژنتیک در پزشکی شخصی، ارتقا سبک زندگی با پزشکی شخصی بود.
دکتر حمیدیه، دبیر ستاد، در ابتدا به اهمیت به روز رسانی روشهای درمانی و پزشکی برپایه پزشکی شخصی پرداخت. وی ضمن مقایسه شانس بقای بیماران لوسمی در گذشته که یک بیماری کاملا کشنده بود با وضعیت کنونی این بیماری که با شیمی درمانی و پیوند سلولهای بنیادی در حال حاضر شانس بقا بطور چشمگیری افزایش یافته، بر لزوم بیمار محور بودن و نه بیماری محوری تاکید کرد و افزود: امروزه به جای درمان بیماران، سعی پزشکان تنها بر درمان بیماری است و درمان برای هر شخص برای خود وی انجام می گردد. در ادامه به اهمیت و اهداف پزشکی شخصی، بعنوان درمانی که امروزه باید در جنبه های مختلف علوم پزشکی درنظر گرفته شود تاکید کرد و اهداف پزشکی فرد محور را پیشگیری، تشخیص، تعیین پیش آگاهی و درمان هوشمندانه و هدفمند خواند و علومی مانند ژنومیکس، اپی ژنومیکس و پروتئومیکس را از ابزارهای دقیق این علم معرفی کرد. همچنین در ادامه در رابطه با درمان های مبتنی بر سلول های ایمنی من جمله CAR-T cell به عنوان یکی از روش های درمانی فرد محور به ارائه ی مطالبی پرداخت و به بازار و اهمیت این علم در دنیا اشاره نمود.
در ادامه دکتر رمضانی، عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراس و استاد مشاور انجمن سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهراس، ضمن خیر مقدم و خوشامدگویی به اساتید محترم و حضار گرامی، به توضیح مختصری درباره فعالیت های این انجمن پرداختند.
سپس، دکتر هوشمند، هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، ایراد سخنرانی با موضوع روشهای تشخیصی در پزشکی شخصی داشت. ایشان با اشاره به این موضوع که حدود 10-5 درصد از سرطانها در کشور ارثی است گفت: امروزه با استفاده از بیومارکرها و طراحی تستها منحصر به جنسیت، براساس فراوانی بیومارکرها، میتوان ریسک بروز بیماری را پیش بینی کرد.
دکتر نکوئیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به ایراد سخنرانی با محوریت سرطان و پزشکی شخصی پرداخت. ایشان با اشاره به اینکه در درمان های کنونی پزشک زمانی وارد عمل می شود که بیماری ظهور پیدا میکند اما پیشرفتهایی که در ده گذشته صورت گرفته، پزشکی را به سوی سلامت محور بودن سوق میدهد .
سایر متخصصان برجسته این حوزه، به ایراد سخنرانی پیرامون سایر محورهای سمپوزیوم پرداختند.
در انتهای این رویداد علمی، فرصتی برای طرح سوال توسط حضار درنظر گرفته شد و اساتید در این پنل، به پاسخگویی و بحث پیرامون مباحث مطرح شده از سوی شرکت کنندگان پرداختند.
شایان ذکر است که در این رویداد، جمعی از اصحاب رسانه از شبکه های سلامت، 4 و شبکه خبر و همچنین ماهنامه تخصصی تجهیزات پزشکی حضور داشتند.