درمان نوعی تومور مغزی به کمک سلول های CAR-T در مطالعات پیش بالینی

یک مطالعه انجام شده در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد نشان داده است که سلول های ایمنی مهندسی ژنتیک شده بدن انسان می توانند نوعی مرگبار از تومور مغزی اطفال را در مدل موشی از بین ببرند.

یک مطالعه انجام شده در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد نشان داده است که سلول های ایمنی مهندسی ژنتیک شده بدن انسان می توانند نوعی مرگبار از تومور مغزی اطفال را در مدل موشی از بین ببرند. در این مطالعه که در مجله Nature به چاپ رسیده است محققان نشان دادند که می توان به کمک این نوع سلول ها به درمان سرطان های مرتبط با ساقه مغز مانند گلایوما پرداخت.

این بیماری هر ساله حدود یکصد کودک را در آمریکا مبتلا می کند و زمان بقا متوسط این بیماران تنها 10 ماه است  و جزو بیماری های صعب العلاج دسته بندی می شود. در مدل های موشی که مغز آنها با سلول های سرطانی انسان دستکاری شده بود، سلول های ایمنی مهندسی شده یا همان سلول های CAR-T   توانستند تومور را از بین ببرند، و این در حالی بود که سلول های سرطانی باقی مانده بسیار کم بودند.

Michelle Monje متخصص اعصاب در دانشگاه استنفورد و از محققان این مطالعه می گوید: من از نتایج بدست آمده بسیار شگفت زده شده ام. و این در حالی بود که موش های کنترل که درمان های رایج را دریافت کرده بودند نتایج چندان موفقیت آمیز نبود.

با این حال محققان همچنین اظهار داشتند که  برخی موش ها سطح خطرناکی از تورم مغز را تجربه کرده اند که یک اثر جانبی از پاسخ ایمنی ایجاد شده توسط سلول های مهندسی شده است، و افزودند که برای استفاده از این روش در آزمایشات بالینی انسانی، احتیاط بسیار بیشتری لازم خواهد بود.

Reference: https://www.nature.com/articles/s41591-018-0006-x

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/ZNjg